Skydda din LG luft-luftvärmepump

Med lite extra skydd kan din LG värmepump lättare behålla en hög effekt och hålla längre. Vårt svenska klimat ger helt enkelt värmepumpen påfrestingar utöver det vanliga. Trots att värmepumpen är konstruerad, så att den ska tåla klimatmässiga påfrestningar, kan du ändå få ut lite mer av din LG värmepump, genom att skydda den lite extra.

Värmepumpsskydd till luft-luftvärmepump

varmepumpsskydd.jpgEtt värmepumpsskydd har två funktioner. För det första skyddar värmepumpsskyddet din LG värmepump från nederbörd och smuts.

Värmepumpsskyddets andra funktion är att den döljer din värmepump, så den lättare smälter in i omgivningen. Skyddet, som är i trä målas med fördel i samma färg som huset.

Värmepumpsskyddet är testat av svenska SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut)och testet utvisade att värmepumpsskyddet inte påverkar värmepumpens funktion nämnvärt. Det är nämligen viktigt att ett skydd inte bygger in värmepumpen för mycket. En värmepump kan gå igenom ett par tusen kubikmeter luft på en timme och värmepumpen måste få tillgång till dessa mängder luft, för att fungera optimalt.

– Köp värmepumpsskydd till LG luft-luftvärmepump

Värmepumpstak till LG luft-luftvärmepump

varmepumpstak-2.jpgMan kan också skydda värmepumpen med ett enkelt värmepumpstak. Taket är diskret, men döljer inte värmepumpens utedel på samma sätt som värmepumpsskyddet.

Däremot skyddar taket mot nederbörd och snöras från husets tak, nästan lika effektivt som värmepumpsskyddet. Värmepumpen får ett ordentligt skydd och håller lite längre och presterar bättre på lång sikt.

– Köp värmepumpsstak till LG luft-luftvärmepump